Auto airco reinigen

Auto airco stinkt, wat nu? De stank van de airco wordt veroorzaakt door bacteriegroei op het raster van de verdamper. De airco haalt vocht uit de lucht en daarna loopt het vocht langs de verdamper via de afwatering naar buiten. Het vocht en de temperatuurverschillen zorgen ervoor dat de verdamper een kweekbak wordt van bacteriën. Wanneer u de auto airco inschakelt verspreiden deze schimmels een muffe lucht.

Forté heeft speciaal dit probleem een airco-reinigingsmiddel ontwikkelt. Door het interieur en het gehele airconditioningsysteem te laten reinigen met Forté is de airco weer fris. Een gezond/fris klimaat in de auto is tevens belangrijk voor de gezondheid. De gevolgen van airco verontreiniging zijn:

  • Irritatie aan de ogen en de luchtwegen
  • Bacteriële infecties
  • Allergische reactie

Wacht daarom niet te lang met het reinigen van de airco.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Tijdens de GRATIS airco controle wordt de druk in het systeem en de koude afgifte gemeten. Zo zien wij of uw airco toe is aan een service beurt. 

Tips voor een stinkende airco

Het is verstandig om de airco droog weg te zetten. Hiermee wordt bedoelt dat u de airco een paar kilometer voor aankomt uitzet zodat het filter snel droog geblazen wordt. Zo heeft de verdamper de gelegenheid op te drogen, waardoor de aangroei van bacteriën al sterk vermindert. Wanneer dit niet helpt kunt u de auto laten behandelen bij Autobedrijf van Straalen. Wij reinigen de auto Forte Air Conditioner Treatment.