Kenteken overschrijven

Sinds 2015 zijn wij aangesloten bij het landelijk concept, het kentekenloket. Dit zijn wij samen met nog 500 RDW-erkende autobedrijven verspreid over heel Nederland. U kunt uw kenteken overschrijven bij Autobedrijf van Straalen in De Goorn. Een autobedrijf is een logische plek voor het overschrijven van een kenteken. Alle technische kennis over auto’s is ter plekke aanwezig. 
Zo kan de koper meteen een gratis kilometercheck laten doen, om er zeker van te zijn dat het aantal kilometers op de teller ook echt klopt. Ook een aankoopkeuring of een bandencheck is snel geregeld. En een RDW-erkend autobedrijf is geheel neutraal, zodat er voor de koper én de verkoper extra zekerheid ontstaat.
Het kentekenloket is een nieuw begrip, u kunt bij ons een kenteken overschrijven. Het houdt in dat als u een auto koopt of verkoopt, de tenaamstelling kan worden voltooid bij een kentekenloket zoals autobedrijf van Straalen. Bij ons kentekenloket kunt u ook terecht voor schorsingen, tenaamstellen en schorsingen en beëindiging schorsing.
Een groot voordeel voor u is dat u kunt afspreken bij een kentekenloket bij u in de buurt. Daar zijn altijd voldoende parkeerplaatsen en u zal geen vreemde mensen aan uw eigen deur krijgen.
kentekenloket de goorn van straalen
kenteken overschrijven

Dezelfde regels

Voor het overschrijven bij het Kentekenloket gelden dezelfde regels als voor postagentschappen. Die heeft de RDW bepaald.

De verkoper heeft het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode nodig. De koper moet minstens 18 jaar zijn en een Nederlands identiteitsbewijs hebben. De nieuwe kentekencard wordt uiteindelijk door de RDW opgestuurd naar de koper.

U kunt meer informatie vinden op deze site

Voordelen

  • Gratis kilometercheck van de desbetreffende auto
  • U kunt afspreken bij een kentekenloket en direct de deal afsluiten
  • Als u op werkdagen voor 16:00 uur een kenteken op naam zet krijgt u meestal de volgende dag al uw kentekencard
  • Bij ons kentekenloket kunt u terecht voor enkele diensten zoals een aankoopkeuring etc.
  • Altijd deskundige mensen in de buurt
  • Parkeergelegenheid