0229-543369 info@autobedrijfvanstraalen.nl +31 6 29 18 61 70 (Alleen whatsapp)

Auto wintercheck

Tijdens de winterperiode kunt u door de extreme kou eerder te maken krijgen met autopech. Met de wintercheck van Autobedrijf Van Straalen rijdt u zorgeloos de winter in.

Zorgeloos de winter in voor slechts €15,-

Een grondige winterinspectie is geen overbodige luxe. Daarom bieden wij een auto wintercheck aan voor alle merken auto’s. De lage temperaturen en barre weersomstandigheden zijn soms net teveel voor een auto die ongecontroleerd de winter inrijdt.

Wat houdt de wintercheck precies in?

Tijdens de auto wintercheck controleert onze monteur uw auto op diverse wintergevoelige punten. Zo verkleint u de kans op bijvoorbeeld startproblemen en vastgevroren onderdelen. Zo kunt u met een gerust hart in winterse omstandigheden de weg op, of naar uw favoriete vakantiebestemming rijden. Tijdens de controle kijken wij naar de volgende punten:

 • Accu
 • Bandenprofiel
 • Bandenspanning
 • Ruitenvloeistof
 • Ruitenwisserbladen
 • Oliepeil
 • Koelvloeistof
 • Lampen/verlichting
 • Airco
 • Voorruit
 • Remmen

Pechhulpservice

Autopech is altijd vervelend, maar in het donker met temperaturen onder het vriespunt wilt u al helemaal niet langs de weg komen te staan. Wij hebben onze eigen pechhulp die u razendsnel weer op weg helpt voor slechts €49,50 per jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Tips om probleemloos de winter door te komen

Het is belangrijk voorbereid de winter in te gaan. Zorg ervoor dat u startkabels en een sleepkabel in de auto heeft liggen. Controleer regelmatig alle verlichting en zorg voor een reserve lampenset met juiste type lampjes. Wanneer u deze onderdelen niet heeft, helpen wij u graag verder.

Behandel preventief portierrubbers met vaseline en portiersloten met kruipolie/siliconenspray om vastvriezen te voorkomen. Wanneer de deur al dichtgevroren is drukt u de deur nog meer dicht, dan breekt het ijs tussen de rubbers. Zo voorkomt u dat de rubbers kapot getrokken worden.

Zet de auto niet op de handrem maar in de eerste of in de achteruitversnelling om te voorkomen dat de handremkabel vastvriest. Indien de een elektrische handrem heeft kan deze functie uitgeschakeld worden. Wanneer dit niet lukt helpen wij u graag met het uitschakelen van deze functie.

Tijdens de wintermaanden is het meest voorkomende probleem een lege/zwakke accu. Zorg daarom tijdig voor een goede accu. De levensduur bedraagt gemiddeld 5 jaar. Controleer voordat je de auto start of alle overige elektrische verbruikers als verlichting, achterruitverwarming, airco etc, uitgeschakeld staan. Het is niet bevorderlijk voor de motor om deze voor te verwarmen.

Zorg ervoor dat het voorruit vrij is van sneeuw en ijs voordat je wegrijdt. Controleer voor het wegrijden altijd of de ruitenwissers niet zijn vastgevroren op de ruit. Dit kan je voorkomen door er van tevoren een stukje karton onder te leggen. Check ook voordat de auto gestart wordt of de ruitenwissers uit staan. Zodat deze niet direct aangaan zodra de auto gestart wordt.

Voordelen van Autobedrijf van Straalen

BOVAG gecertificeerd
Onderhoud/reparatie alle merken
Eerlijk advies
Vervangend vervoer
Voordelige pechhulpservice