APK keuring

Algemene periodieke keuring (APK)

Is het weer bijna tijd voor de APK van uw auto? Plan dan uw keuring bij RDW erkend Bosch Car Service Autobedrijf van Straalen. Wij zijn sinds 1985 gevestigd in De Goorn en een betrouwbare garage voor uw auto. Autobedrijf van Straalen is een universele garage, dit betekend dat u met alle merken auto’s bij ons terecht kunt.

APK €39,50!
Excl. mogelijke roetmeting of viergasmeting

van Straalen APK keuring sstation

Geen verassingen achteraf

Uw auto na de APK ophalen en een gepeperde rekening gepresenteerd krijgen. Dat wilt u natuurlijk niet. Mocht uit de keuring blijken dat er reparaties aan uw auto noodzakelijk zijn, dan nemen wij altijd contact met u op om de mogelijkheden door te spreken. Wij zijn een garage die graag met de klant mee denkt en dat is te zien in de rekening.

Combineer uw APK met een onderhoud 

De APK is een momentopname, het geeft inzicht in de staat van de auto op dat moment. Maar de keuring is geen garantie dat de auto er weer een jaar tegenaan kan. Om zorgeloos te blijven rijden, heeft de auto af en toe onderhoud nodig. Combineer daarom uw APK met een onderhoudsbeurt, dan betaalt u slechts €4,20 voor de APK (normaal €39,50).

APK + onderhoudsbeurt

Veelgestelde vragen

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn.  Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u  daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert  uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. In dit artikel leest u hier meer over.

Meer informatie

Als de auto niet voldoet aan de APK keuringseisen dan is er een reparatie nodig om de auto weer in orde te krijgen en alsnog APK te laten goedkeuren.  Je hebt dan de tijd tot de APK definitief verloopt. Als de APK is verlopen dan heb je een probleem. Je loopt dan het risico om een boete te krijgen. De auto moet je dan laten repareren, verkopen, laten schorsen of laten slopen. Indien de garage de auto niet APK afmeldt dan kun je er nog mee rijden totdat de APK einddatum verstrijkt. De datum van de vorige APK blijft dan geldend. Rondrijden met een auto zonder APK is strafbaar. Indien je betrokken raakt bij een ongeval kan het zijn dat de verzekering niets gaat uitkeren.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw voertuig niet op tijd APK-goedgekeurd kunt krijgen. Misschien bent u in het buitenland en kunt u niet voor de APK-vervaldatum naar Nederland komen. Of misschien is uw voertuig niet goedgekeurd bij een eerdere APK-keuring en moeten er reparaties uitgevoerd worden voordat u weer een keuring kunt laten doen. Al rijdt u niet met het voertuig, u moet uw voertuig tijdig APK laten keuren. Dit is een wettelijke verplichting.

Meer informatie

Als uw voertuig voor de APK is gekeurd, ontvangt u een APK-keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als bij afkeuring van het voertuig. Is het voertuig goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met). U hebt dit rapport onder andere nodig als u tegen het resultaat van de keuring in beroep wilt gaan. In sommige gevallen hebt u het ook nodig als u met het voertuig in het buitenland rijdt.

De APK keurmeester controleert o.a. de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Daarnaast worden de uitlaatgassen getest; benzine en LPG auto’s worden gekeurd met een 4-gasmeting en dieselauto’s met een roetmeting.

Roetmeting

Auto’s met een bouwjaar van 1980 of later die een dieselmotor hebben, ondergaan bij de APK een roetmeting. De kosten voor het laten uitvoeren van de roetmeting bedragen €40,-. Bij auto’s vanaf het bouwjaar 2006 is alleen de diagnose van het EOBD-systeem verplicht. Komen er uit de EOBD diagnose bepaalde foutcodes? Dan kan roetmeting alsnog noodzakelijk zijn.

Viergasmeting

Auto’s van het bouwjaar 1993 of later met een bezine- of LPG motor met een geregelde katalysator moeten een zogeheten viergasmeting ondergaan. De kosten voor het laten uitvoeren van de viergasmeting bedragen €11,-. Bij auto’s vanaf het bouwjaar 2006 is alleen de diagnose van het EOBD-systeem verplicht. Komen er uit de EOBD diagnose bepaalde foutcodes? Dan kan een viergasmeting alsnog noodzakelijk zijn.

Voordelen van Autobedrijf van Straalen

BOVAG gecertificeerd
Onderhoud/reparatie alle merken
Eerlijk advies
Vervangend vervoer
Voordelige pechhulpservice