0229-543369 info@autobedrijfvanstraalen.nl +31 6 29 18 61 70 (Alleen whatsapp)

Autobedrijf Van Straalen heeft het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ behaald.

Het certificaat Erkend Erkend Duurzaam Autobedrijf Van StraalenDuurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat autobedrijf Van Straalen in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Het IvDm (instituut voor Duurzame Mobiliteit) reikt het certificaat uit na een uitgebreide duurzaamheidsscan van het bedrijf.

Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.

Ook als werkgever zijn de zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt autobedrijf van Straalen maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van sportieve activiteiten. Diverse sportclubs in de omgeving van De Goorn worden elk jaar gesponsord. Ook is autobedrijf van Straalen overgegaan op Ledverlichting dit jaar.

Het Erkend Duurzaam-certificaat is een keurmerk voor en door de automotivebranche, dat is ontwikkeld door BOVAG en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (ivDM). Het keurmerk zorgt voor een aantoonbare besparing, op afval- en energiekosten. Het voldoet aan de internationale richtlijnen van ISO 26000 en is daardoor een aantoonbaar bewijs voor MVO-beleid dat ook bij aanbestedingen en tenders vaak als voorwaarde wordt gesteld.

Erkend Duurzaam Van StraalenHet Erkend Duurzaam programma is van de gehele branche, bestaande uit de brancheverenigingen BOVAG, FOCWA Schadeherstel, RAI Vereniging en STIBA. De branche heeft ervoor gekozen duurzaamheid onder één paraplu verder inhoud en vorm te geven. Daarmee geeft ze concrete invulling aan een behoefte uit de markt: duidelijkheid in de keten, door het aanbieden van één programma voor de sector. Daarom heeft FOCWA recentelijk ook haar MVO Beleid ondergebracht bij Erkend Duurzaam. Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) voert het Erkend Duurzaam programma in opdracht van de branchepartijen uit.