Bandenspanning controleren

Laat uw bandenspanning gratis controleren bij Autobedrijf Van Straalen in De Goorn. U kunt hiervoor altijd langskomen zonder afspraak. Wanneer heeft u de bandenspanning voor het laatst gecontroleerd van uw auto? Het is goed mogelijk dat dit meer dan een maand geleden is. Toch is de juiste spanning van groot belang om veilig en comfortabel in uw auto te rijden. De banden zijn immers de enige delen van de auto die contact maken met het wegdek.

Door te rijden met de juiste spanning voorkomt u onnodige slijtage en rijdt u zuiniger. Een band met de juiste bandenspanning bespaart jaarlijks max. 2 volle tanks en bespaart tot 45% langere levensduur. Bij een te lage bandenspanning heeft u een slechtere wegligging en werken de remmen minder goed. Er is een grotere rolweerstand wat een hoger brandstofverbruik tot gevolg heeft. Ook is de kans op een klapband groter doordat de band warmer wordt.

Bandenspanning

Wat is de juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning is bij elke auto anders. Welke spanning uw auto nodig heeft kunt u vaak vinden in het instructieboekje of aan de binnenkant van uw brandstofklepje.

Autobedrijf Van Straalen adviseert maandelijks de bandenspanning te controleren of te gratis te laten controleren door ons. Controleer ook de reserveband regelmatig om vervelende verassingen te voorkomen. Het controleren van de spanning kunt u het beste doen wanneer de banden koud zijn. Zijn de banden nog warm? Vul de band dan met minimaal 0,3 bar extra dan opgegeven staat bij de adviesspanning.

Voor de spanning van uw winterbanden gelden dezelfde regels als hierboven genoemd zijn. Rijd nooit met een te lage of te hoge bandenspanning. Uiteraard kunt u bij ons langskomen voor een gratis bandencheck.

Tijdens een Apk-keuring, onderhoudsbeurt of een bandenwissel wordt de bandenspanning altijd gecontroleerd en zo nodig gratis op de juiste spanning gebracht.