0229-543369 info@autobedrijfvanstraalen.nl +31 6 29 18 61 70 (Alleen whatsapp)

Onderhoudsbeurt

Met een goede en tijdige onderhoudsbeurt voorkomt u onnodige reparatiekosten. Met het gebruik van uw auto zijn er onderdelen die slijten en vervuild raken. De fabrikant schrijft voor om uw auto minimaal  1 keer per jaar na te laten kijken. Hierbij voorkomt u onveilige situaties en onnodige reparaties.
 
Bij ons wordt het onderhoud van uw auto altijd volgens een aantal vaste stappen uitgevoerd. Hoe gaat dit precies in zijn werk? De eerste stap is het maken van een proefrit. Vervolgens wordt de computer uitgelezen. Hiermee kunnen eventuele storingen snel opgespoort worden. Ook wordt het service-interval weer gereset.

De volgende stap is het testen van de remmen, dit gebeurt op de remmenbank. De remvertraging en het remverschil worden hier gemeten. Problemen met remmen duiden vaak op vervuiling van het remsysteem, wat dan tijdens het onderhoud gereinigd kan worden.

Wij zijn in staat onderhoud uit te voeren aan:

Grote beurt

De grote beurt is een forse uitbreiding op de kleine beurt waarbij uw auto op ruim 80 cruciale punten wordt gecontroleerd. Doordat er op ruim 80 punten wordt gecontroleerd, filters en bougies worden vervangen en olie wordt ververst kunt u onaangename en dure verrassingen voorkomen.
 
Moderne motoren zijn zeer gevoelig voor vervuiling, daarom adviseren wij onze klanten het brandstofsysteem 1 maal per jaar te laten reinigen. Hiervoor maken wij gebruik van Forté Fuel System Cleaner. Dit middel reinigt het hele brandstofsysteem wat zorgt voor een optimaal brandstofverbruik en betere motorprestaties.

Kleine beurt

In tegenstelling tot de APK is een kleine beurt niet verplicht. Ook verschilt het per auto wat er tijdens een kleine beurt vervangen of onderhouden wordt. Het is aan te raden om 1x per jaar een kleine beurt in te plannen, of per 15.000 kilometer. De specificaties hiervan zijn ook weer afhankelijk van uw auto en zijn te vinden in het onderhoudsboekje.
Tijdens een kleine beurt worden circa 20 punten gecontroleerd, zoals bijvoorbeeld uw lampen, bandenspanning en ruitenwissers. Die punten worden specifiek voor uw auto voorgeschreven door de autofabrikant, net als het onderhoudsinterval. Voor nieuwere auto’s wordt onderhoud ook wel gepland op basis van uw rijgedrag. Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten vaak standaard in een onderhoudsbeurt. Cruciale onderdelen en vloeistoffen als remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat worden altijd geïnspecteerd.