Airco controle

De airco in uw auto zorgt voor een prettig binnenklimaat onder alle omstandigheden. Het kan gebeuren dat uw airco niet meer werkt zoals u gewend bent. Bij ons kunt u dan terecht voor een gratis airco controle. Tijdens de airco controle meten we de druk in het systeem en de koude afgifte. Zo kunnen we snel vaststellen of uw airco nog optimaal werkt of toe is aan onderhoud. Onze deskundige monteurs kunnen daarna de juiste reparatie doen, zodat uw airco weer net zo koud wordt als altijd.

Welk onderhoud moet een airco hebben?

De auto airco heeft regulier onderhoud nodig op onder andere de volgende punten:
  • Controleren van de aandrijfriem / combiriem van de compressor
  • Vervanging filterdroger
  • Werking van de elektromagnetische koppeling testen
  • Controleren en zo nodig vullen van het koudemiddel
  • Toevoegen van olie (PAG olie) aan het koudemiddel
  • Controleren / vervangen interieurfilter
  • Visuele inspectie van leidingen en condensor

Bij een normaal gebruik van de auto is het aan te bevelen het airco systeem eens in de 3 of 4 jaar te laten controleren. Dit heeft ook mede te maken met het per jaar circa 10% afnemen van het gas-koudemiddel in het aircosysteem. Met het afnemen van het koudemiddel neemt ook de olie in het systeem af en zal er minder smering zijn voor o.a. de compressor.

ForteAirConditionerTreatment

Wanneer is uw auto toe aan airco onderhoud?

De airco in de auto regelt de temperatuur en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid afneemt. In het aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt of kan weglekken. Door lekkage langs rubber neemt het koudemiddel gemiddeld tussen de 5% en 10% af per jaar. Daardoor treedt er drukverlies op waardoor de airco in uw auto minder koele lucht afgeeft. Levert uw airco minder koele lucht dan u gewend bent? Neemt u geurtjes of een muffe lucht waar? Dan voorkomt een airco servicebeurt eventuele problemen.
Meer informatie over de airco vindt u hier.