Ruitenvloeistof

In de maand oktober geven wij de gehele maand gratis ruitenvloeistof flesje weg bij aanschaf van een set Bosch ruitenwissers.

Vooral in de koudere periodes van het jaar is het erg raadzaam om een reserveflesje ruitenvloeistof in de auto te hebben liggen. De ruitenvloeistof die wij gebruiken in de koudere maanden is MPM Screenwash. Deze milieuvriendelijke ruitenvloeistof voorkomt het bevriezen van het ruitensproeisysteem en is tevens een reiniger van smerige autoruiten en laat een frisse citroengeur achter. MPM Screenwash is geconcentreerd en dient voor gebruik te worden bijgevuld met water in de aanbevolen verhouding. De verhouding met water ligt aan de buitentemperatuur van dat moment.

1/4 Screenwash + 3/4 water = -10°Cruitenvloeistof
1/3 Screenwash + 2/3 water = -15°C
1 Screenwash +      1 water = -22°C

Bijvullen ruitenwisservloeistof

Het af en toe controleren van uw ruitenwisservloeistof is erg raadzaam want een leeg reservoir kan voor linke situaties zorgen. Wanneer uw raam smerig is en de ruitensproeier geactiveerd wordt gaan de ruitenwissers automatisch aan. Indien er dan geen vloeistof verschijnt maken de ruitenwissers de ruit alleen maar smeriger. Er komen dan enorme strepen en u ziet minder.

Kijk in het instructieboekje waar het reservoir zit. Vaak is de dop van het reservoir te herkennen aan een pictogram van een raam met een straaltje water. Meestal betreft de dop de kleur blauw. Het is belangrijk deze dop niet te verwarren met het koelvloeistofreservoir. Bij de meeste auto’s is het ruitenwisservloeistofreservoir te vinden onder de motorkap. De geconcentreerde MPM Screenwash giet u met behulp van een trechter in het reservoir. De hoeveelheid die u erin giet hangt af van de buitentemperatuur. Het restant kunt u bijvullen met kraanwater. Tijdens het uitvoeren van een grote of kleine onderhoudsbeurt wordt uw reservoir altijd bijgevuld.

TIP: Na het bijvullen van de ruitenvloeistof kunt u meteen het oliepeil en koelvloeistof controleren. Regelmatige controle van alle vloeistoffen is erg belangrijk voor de duurzaamheid van uw auto.

 

Categorieën: Geen categorie