Camper onderhoud

Voor grondig en professioneel camper onderhoud in De Goorn gaat u naar Autobedrijf Van Straalen. Wij kunnen het onderhoud van zware voertuigen uitvoeren sinds wij een extra sterke brug in onze werkplaats hebben staan.

De meeste camperaars doen jaren met hun kostbare camper. Om te voorkomen dat je onverhoopt met panne langs de kant van de weg kom te staan, of dat er vroegtijdige slijtage optreedt moet u onderhoud laten uitvoeren aan uw camper. Ook als u uw camper niet zo veel gebruikt, of er niet al te veel kilometers mee rijdt, is regelmatig en goed onderhoud noodzakelijk. Onvoldoende of slecht onderhoud aan de camper kan niet alleen leiden tot onnodig hoge reparatiekosten maar ook tot een onnodige kortere levensduur van de camper of onderdelen daarvan. Bovendien is ook de veiligheid in het geding. Verkeerd gesleten of verdroogde banden, slecht functionerende remmen of een lekke gasslang kunnen fatale gevolgen hebben. Ook zaken zoals versleten schokdempers kunnen niet alleen het rijplezier negatief beïnvloeden en verstrekkende gevolgen voor de veiligheid hebben.

Aandachtspunten bij camper onderhoud

Over het algemeen is het gebruik van camper heel anders dan die van een auto. Vaak staat een camper het hele jaar stil en wordt het een aantal weken per jaar zeer intensief gebruikt. Ook verschillen de voorzieningen in een camper van die van een personenauto.

Lees hier welke aandachtspunten worden gecontroleerd bij het onderhoud aan een camper

APK

Ook voor een camper is APK op een zeker moment verplicht. Bij langdurig verblijf in het buitenland is dat niet anders. Een APK-keuring kan 2 maanden eerder – met een geldigheid van 14 maanden – worden uitgevoerd zonder dat de jaarlijkse APK-datum verandert.

Welk onderhoud kunnen wij voor uw camper doen?

Naast onderhoud en reiniging van uw interieur en exterieur moet u voor het technische onderhoud en een jaarlijkse APK-keuring toch echt bij een onderhoudsexpert zijn. Net als bij een personenauto kunnen slechte remmen, versleten banden en lekkages ook bij uw kampeerauto of caravan voorkomen. U beloont uzelf als u deze en andere aandachtspunten regelmatig door ons laat controleren. Uw kampeerauto of caravan is dan veiliger, de kans op pech onderweg is kleiner, u heeft langer vakantieplezier en de inruilwaarde blijft zo hoog mogelijk. Daarnaast bespaart u kosten op onnodige reparaties. De onderhoudsbeurt controleert namelijk op veiligheid en wettelijke voorschriften. Hierdoor kunt u zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie.

Afspraak maken

Plan eenvoudig en snel een afspraak bij Autobedrijf Van Straalen

Voordelen van Autobedrijf van Straalen

BOVAG gecertificeerd
Onderhoud/reparatie alle merken
Eerlijk advies
Vervangend vervoer
Voordelige pechhulpservice