APK-keuringsrapport kwijt

Als u uw (Nederlandse) APK-keuringsrapport kwijt bent, dan kunt u bij autobedrijf van Straalen tegen betaling een kopie van het APK-keuringsrapport aanvragen. In Nederland hoeft u het keuringsrapport niet meer bij u te hebben. In het buitenland kan er nog wel om worden gevraagd.

Als u een kopie wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met autobedrijf van Straalen waar het voertuig is gekeurd. U moet hiervoor meenemen:

  • het originele papieren Voertuigbewijs (Deel IA)
    óf
  • het kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd)

U ontvangt de kopie van het APK-keuringsrapport direct.

Bent u ook (een deel van) uw kentekenbewijs kwijt, dan kunt u zonder extra kosten bij uw aanvraag voor een vervangend kentekenbewijs ook een APK-rapport aanvragen.

 

Belangrijk

Komt u er 2 maanden of korter voor de APK-vervaldatum achter dat u het keuringsrapport kwijt bent? Dan hoeft u geen nieuw keuringsrapport aan te vragen, maar kunt u het voertuig meteen APK laten keuren. Keurt u voor de vervaldatum, dan blijft de oorspronkelijke vervaldatum, verhoogd met 1 of 2 jaar, gehandhaafd. Laat u uw voertuig eerder dan die twee maanden keuren, dan is de datum van goedkeuring plus 1 of 2 jaar de nieuwe vervaldatum.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie