Onderhoud

Met een goede en tijdige onderhoudsbeurt voorkomt u onnodige reparatiekosten. Met het gebruik van uw auto zijn er onderdelen die slijten en vervuild raken. De fabrikant schrijft meestal voor om uw auto minimaal 1 keer per jaar na te laten kijken. Hierbij voorkomt u onveilige situaties en onnodige reparaties.
 
Bij ons wordt het onderhoud van uw auto altijd volgens een aantal vaste stappen uitgevoerd. Hoe gaat dit precies in zijn werk? De eerste stap is het maken van een proefrit. Vervolgens wordt de computer uitgelezen. Hiermee kunnen eventuele storingen snel opgespoord worden. Ook wordt het service-interval weer gereset.

De volgende stap is het testen van de remmen, dit gebeurt op de remmenbank. De remvertraging en het remverschil worden hier gemeten. Problemen met remmen duiden vaak op vervuiling van het remsysteem, wat dan tijdens het onderhoud gereinigd kan worden.

Wij zijn in staat onderhoud uit te voeren aan:

In tegenstelling tot de APK is een onderhoudsbeurt niet verplicht. Ook verschilt het per auto wat er tijdens een onderhoudsbeurt vervangen of onderhouden wordt. Afhankelijk van de leeftijd van de auto is het vaak raadzaam om jaarlijks de auto te voorzien van een onderhoudsbeurt. Tijdens de onderhoudsbeurt wordt u auto op ruim 80 cruciale punten gecontroleerd. Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten vaak standaard in een onderhoudsbeurt. Cruciale onderdelen en vloeistoffen als remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat worden altijd geïnspecteerd.

Forté

Moderne motoren zijn zeer gevoelig voor vervuiling, daarom adviseren wij onze klanten het brandstofsysteem 1 maal per jaar te laten reinigen. Hiervoor maken wij gebruik van Forté Fuel System Cleaner. Dit middel reinigt het hele brandstofsysteem wat zorgt voor een optimaal brandstofverbruik en betere motorprestaties.